Skridskor, vovvar och att ta sig ett jullov

Vi tog bilen söderut för att avrunda 2015 och hinna umgås med pojkens familj lite. Fick fyra fina skridskodagar på olika sjöar innan snön kom och satte stopp för det hela men istället målade upp ett riktigt vackert vinterlandskap. Blev legobygge, pusselläggning (hann klart precis i tid för På Spåret, som dagen till ära var på väg till Östersund), en andra julafton och ett lugnt nyårsfirande. Där emellan åt vi god mat, gick promenader på obefintliga stigar eller knaprade på någon av kaksorterna – det fanns minst 10 olika att välja på!

Skolboken var med men blev kvar orörd i väskan hela veckan. Det var lite för skönt att vara ledig. Ta dagen som den kommer, hinna läsa en bok jag kunnat välja själv och kunna sitta åtta timmar med ett pussel utan att behöva tänka på annat. Jag tog mig ett jullov helt enkelt och det var helt fantastiskt skönt!

Idag blev det smygstart tillbaka till verkligheten med tvätt och plugg. Dock var isen på Storsjön lite för fin för att låta bli så fick bli en pluggpaus på si så där två timmar för att åka lite skridskor mitt på dagen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *