På’t igen

20160701_122657

Jag tog mig igenom Andersön runt och veckan efter var jag även med och sprang Vårruset – mest för picknickens skull… Det var i månadsskiftet maj/juni, därefter höll jag igång ganska bra men sen framåt mitten av sommaren så trappades löpningen av och prioriterades bort.

Ursäkterna var i vanliga ordning otaliga; ”det är för varmt idag”, ”jag springer lite senare”, ”jag är fortfarande trött från jobbet, jag tar det en annan dag” och så vidare. Helt bedrövligt dåliga ursäkter helt enkelt och det enda jag egentligen kan skylla på är lathet.

Men, men så är det. Nu är hösten här och nu blir det nya tag med kilometrarna och Springkartan. Började idag med en lugn 6 km runda och lyckades på så vis passera Slagnäs, 395 km från Östersund, som jag stått och stampat 2 km utanför i över en månad nu. Hade dessutom planerat in en av mina favoritbelöningar i just Slagnäs, nämligen en hel dag att ägna åt att plöja en bra serie, sy eller läsa en bra bok. En hel dag där jag får säga ifrån mig allt som egentligen borde göras och med gott samvete göra absolut ingenting – för det har man förtjänat när man sprungit till Slagnäs!

Knappt 10 mil bort väntar sedan nästa anhalt som är Moskosel. Där väntar en dag på relaxen, inte fy skam det heller så det får nog bli några fler löpturer i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *