Sugen på broderi

Lyckoslumpen_MG_8035 (1)

När jag gick på fritids under lågstadiet var något av det bästa jag visste att få sitta och brodera eller väva. Då jag, tillskillnad från flera av mina klasskamrater, hade orken att inte bara påbörja broderierna utan även avsluta dem fick jag möjligheten att välja även bland de stora och svåra mönstren. Det sista jag hann påbörja var tomten med grötskålen, det var även det enda jag inte hann klart med. Fick låna med mig mönstret hem för att kunna fortsätta men någonstans i början hade det blivit fel så ju längre jag fortsatte desto skevare blev den och tillslut blev den bara liggande. Tills i vintras när jag hittade den i en låda och bestämde mig för att börja om. Trillade då även över några av mormor och farmors gamla oavslutade broderier och tänkte att det kanske kunde bli ändring på det. Köpte nya garner och satte igång med tomten. Hann nästan klart med katten sen kom sommaren emellan och allt hamnade återigen i lådan i väntan på ny inspiration.

Och på väg hem från kusten härrom veckan var det precis ny inspiration som jag hittade! Hamnade på omvägar hos Brodera mera och kunde inte sluta scrolla. Trillade över idéer till häftiga canvastavlor, underbart söta handsydda möss och charmiga detaljer på örngott. Ska nog börja med att jobba lite till på tomten men sen, då ska jag lära mig brodera bokstäver och göra klart mitt egna skridskofodral, brodera en kökshandduk och kanske testa göra en tavla. För tack vare broderiskolan på youtube kan nog även jag lära mig att brodera något annat än korsstygn.

Önskar även att jag en dag trillar över mönstret till landskapskorsstygnet som mormor eller farmor börjat på, det hade varit kul att kunna avsluta det men tyvärr låg inte beskrivningen kvar bland de övriga broderisakerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *