På ett berg bakom huset

Något av det bästa med Höga kusten är att det finns kullar och små berg bakom nästan varje krön. Knappt tio minuters promenad från vårt hus hittar vi foten av Holsklippen, ett berg jag släpades uppför som barn upprepade gånger. För att grilla middag, ha kalas eller bara göra en utflykt.

En blåmarkerad led leder oss på stigar och klipphällar upp till Toppstugan och jag behöver inte längre luras upp prick för prick, numer är det faktiskt mest mysigt. Pudeln kan skutta fritt och väl på toppen bjuds det på en bekväm trapp att dricka kaffe på med den fina utsikten över Nora Kyrka och Norafjärden att vila ögonen på.

Och är man ute med äventyrare slutar det inte där, då fortsätter man. Letar högre upp efter andra stigar och vägar vidare till nästa berg, Folkjaberget. Tappar bort prickarna men listar tillslut ut hur det nog ska vara. Säger ”nu vet vi till nästa gång”, men just idag tar vi en sista titt på utsikten och börjar ta oss tillbaka. Lämnar en hälsning i Gästboken, knallar hemåt och tänker att vi snart är tillbaka vid kusten. Då kanske vi testar springa upp…

1 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *