En mellanhelg som inte blev som den skulle

Lyckoslumpen_MG_5296

Det brukar vara de bästa helgerna, de när man är mellan kurser. Det finns ingenting som ska läsas, inga anteckningar som behöver renskrivas och ingen uppsats som ska skrivas. Men när tentan läggs på fredag eftermiddag mellan 14-19 så blir det inte så mycket helg kvar. Råkar man dessutom unna sig att inte ställa väckarklockan så att man inte vaknar innan halv tio på lördagen och halv nio på söndagen, ja då är det ännu mindre helg kvar.

Kanske var det för att den plötsligt kändes så kort som jag i ren panik ville göra något – vad som helst – som ändå kunde förknippas med ledighet och fritid, trots att jag hade en ganska gedigen att göra lista att beta av. Så jag drog fram symaskinen den här helgen också och skulle bara sy klart lapptäcket (som legat i si så där 41 veckor enligt instagram) innan jag gjorde det tråkiga. Problemet var bara att saker och ting tog lite längre tid än vad jag hade tänkt mig. Det kom fika, promenader, pudelmys och annat emellan så när jag vaknade på söndagmorgon var det fortfarande sygrejer framdragna i halva lägenheten och täcket låg där och hånade mig lite smått. Så vad skulle jag göra? Lägga undan det och låta de sista sömmarna vänta i dryga 40 veckor till? Nej det gick ju inte, så när klockan började närma sig fyra på söndag eftermiddag så var förvisso täcket klart men inte mycket avbockat på att göra listan. Vid det laget var huvudet trött och pudeln ville ha uppmärksamhet, efter en promenad fick det därför bli mys i soffan. Något både jag och pudeln var nöjda med.

Så trots att det inte var min mening förflöt helgen precis som jag önskat – men egentligen inte hade tid med. Märkligt hur saker och ting blir precis som man behöver att de ska bli fast man inte riktigt förstår det själv. Och den långa att göra listan? Den klev jag upp och betade av tidigt i morse så de viktigaste punkterna var klara innan 08:00!

Täcket blev för övrigt riktigt bra, för att vara mitt första större quiltade täcke, ska försöka få till någon bild i veckan så ni kan få se.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *