Mot vardagen

Nu är det bara tre turer kvar med Inlandsbanan och sakta men säkert börja vardagen skymta runt hörnet. Vilket till min stora glädje bland annat innebär en lite mer ordnad matlagning. Så idag drog jag fram kokböcker, tidningar och receptsamlingar för att börja skissa lite smått på veckomatsedlar framöver.

Ska bli så himla skönt att dels börja få lite svalare väder så att man faktiskt blir hungrig – och kan dra igång spisen utan att svettas ihjäl. Men även att veta att jag kommer komma hem varje eftermiddag. Komma hem och kunna äta middag tillsammans med pojken istället för att leva på någon ljummen matlåda som äts på stående fot och helst ska räcka i två dagar. Det blir förhoppningsvis lite enklare att ha någon sorts struktur i handlingen när jag slutar leva i en ryggsäck halva veckan och kanske kan jag hitta orken till att börja baka bröd igen.

Förutom alla tankar kring mat så har jag och pojken hunnit åka en sväng till Krokom idag för att kika på agilitytävlingar. Ruggigt väder men kul att kika på duktiga hundar som med varierad hastighet men stor glädje tar sig igenom banorna. Var lite liten variation i raserna som var där tyvärr, hade hoppats på att få kika på någon spansk vattenhund eller åtminstone en pudel eller två men de lyste med sin frånvaro. Det var istället desto fler border collies och shelties.

Men en trevlig utflykt blev det – de hade till och med glutenfritt sötebröd i caféet så stort plus för det! – och jag åkte därifrån med lite större längtan efter en till hund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *