Stänger av en liten stund

Lyckoslumpen_MG_5658

För en vecka sen följde jag med mamma på yoga och fick för första gången på länge känna mig totalt avslappnad. Telefonen var av, belysningen dämpad och här och gav levande ljus ett varmt sken till den stora lokalen. På golvet låg kvinnor i olika åldrar med filt och kudde på sina yogamattor och slappnade av inför att det skulle börja.

Ett totalt lugn rådde i lokalen under den dryga timmen det höll på. Allt som hördes var ledarens lugna instruktioner och svag musik. En perfekt miljö för att koppla bort allt som snurrar i huvudet och endast låta den tänka på att andas. En dryg timme fri från måsten, störningar och tankar som mest tar energi.

Kom därifrån lätt omtöcknad, som om jag just sovit den bästa sömnen på länge, och med ny energi. Insåg att jag nog behöver den där totala tystnaden en stund då och då. Tillfällen när man inte går att nå, inte ständigt möts av nya intryck och den största uppgift man har är att andas långa djupa andetag. Så jag tänkte testa den här veckan också, unna mig själv en timmes avkoppling och paus från vardagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *